20:15

Sjövalla FK

Referat: Göteborgs SIF - Sjövalla FK

Sett/Hört i veckan (eftersom jag är drygt en vecka sen med referatet:):

Härryda-Posten konstaterar att Simon B är 'het', vilket man skyltar med i rubriken. Om man syftar på hans två mål eller till utseendet, låter jag vara osagt.

Arshyas succé som högerback sträcker sig endast till just fotbollen. Det var en stor besvikelse på senaste träningen från lagkamraterna som mitt i possession påtalade hans misslyckade League of Legends karriär där hans 'feedande' och '0/10 toplane' tydligen inte var omtyckt. Så bra då att han är en duglig fotbollsspelare, och kan lägga fokus där;)

Uppladdningen var som vanlig, lite gött tjöt, sommar och en sväng in till stan till årets kanske somrigaste isbana (Ja, det är typ så Guldheden Södra är känd.. dom stukade fötternas paradis!). Kändes som man kunde gjort annat än att sparka boll! Men nu var agendan så, och som vi gjorde det! Första 20 minutrarna var helt klanderfria och det såg närmare ut som att motståndarna var 11 åskådare som skulle bevittna bra fotboll. Det var så det något partiskt såg ut från sidan iaf. 'Het-Simon' går på djupet och klackar över målvakten och avslutar med någon form av karatekidspark. 0-1 snyggt och välfötjänt! Nisse summerade matchen redan efter 2 minuters spel. 'Det här kan vi ju inte förlora'. Kaxigt utspel, men det gjorde vi inte heller. 0-2 kommer in 19 minuten när André 3000 trampar igenom och avslutar halvdistinkt (eller så var det en djupledslöpning och runda målvakt...typ:). Någonstans här hinner också Elias finta bort en motståndare med en kroppsfint efter inkast så det heter duga, vår toplane (Arshya, högerback) applåderade mitt i brinnande spel och var kanske Elias största fanboy denna kväll. För domaren var det inte, och Elias fick guld i 30' efter en märklig situation, och Hasses fysiska spel gillades inte av domaren som minuten efter delade ut ett gult till även honom. 0-3 görs även det av Simon som stressar målvaken och backen, snappar upp bollen och har lite lekstuga innan bollen går in mål. Det kanske var här han blev het, men jag vet som sagt inte. Total dominans och 0-3. Vi tvingas till några byten vilken kanske sänker tempot en aning, och GSIF tillåts väl komma in mer i matchen och ett jämnare spel.

Undertecknad kommer in och förväxlas otroligt nog med 'Het-Simon' av deras back som påtalar att jag inte ska springa mer. 10 minuter senare skriker samma person 'Killar, det är lugnt, dom springer inte ens hälften av vad dom gjorde i första'. Det säger väl kanske en del om min kapacitet vs Simons, men men:) In kommer Bashir, Havertz, Bönan, Nisse och jag och trampar på i ett lite mer drägligt tempo för motståndet. Vi har dock flertalet vassa chanser i andra där undetecknad bränner 2 riktigt bra chanser (André hade fått en fiiiiiin assist på den ena och Mike på den andra) och domaren flaggar av mig för offside pga min vansinniga snigelhastighet. Annars har även GSIF några chanser och lyckas i den 69 minuten göra 1-3, på den annars stabila backlinjen med domdören Jakob i målet.

Avslutningsvis lyckas även Nisse ropa till sig ett guld i 79 minuten och jag hinner 'snällt vädja' om byte till coach Evans genom femton avgrundsvrål medan han instruerar bänken. Ja, jag var trött:) Allt som allt en riktigt fin seger, där vi visar fin offensiv form och stabilitet bakåt, men framförallt en jättefin fotboll först 20-30 minutrarna. Arshya kommer in och gör det jättefint på högerbacken, och Lundin flyttar fram ett steg i banan med bravur. Kul killar, nu blir det fröjden på trorsdag, alla till Djupedal!